Att laga mat är rätt

Då bloggen nästan blivit som en bilderbok över olika maträtter tycker jag att det banne mig är på tiden att jag lägger upp ett recept. Man kan inte bara fresta med fina bilder hela tiden, man måste också sprida kunskap. Kunskap är makt och makten ska fördelas. Härmed kommer därför ett enkelt recept. Snabblagat är det också.

KORV MED BRÖD

Tidsåtgång: Mindre än tio minuter (om du inte har långsam spis)

Ingridienser

  • Sojakorv, så många du orkar äta
  • Korvbröd, föreslaget är att antalet skall gå jämt upp med korvarna
  • Fett som funkar i stekpanna

Garnering (OBS! Valfritt)

  • Senap
  • Ketchup
  • Rostad lök
  • Boston gurka

Värm en stekpanna på en spisplatta, hög värme. Lägg i fettet. När fettet är varmt, lägg i korven. Rör pannan så korvarna rör sig, på så sätt så blir värmen fördelad på ett bra sätt i korvarna, så kallad stekning. Värmen ger korvarna färg allt eftersom. Sluta när du tycker det känns bra. Lägg korvarna i bröden. Fördela sammansättningen på matdeltagarnas tallrikar. Duka fram valfri garnityr. Deltagarna får garnera efter eget tycke och smak.

Exempel på dukning och upplägg
Exempel på garnering; senap och ketchup

 

This entry was posted in Mat and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>