Inte ok i min värld

Åh gudars de tillfällen då jag kommer i kontakt med någonting utanför min ordinarie bubbla – fy fabian vad hemskt det kan vara där. Jag har senaste tiden chockskadats allvarligt ett par gånger för att utvecklingen står så stilla och att det verkligen fortfarande existerar människor som uttrycker åssikter som kanske var okej 1935. Men det är 2012 nu. Och när jag möter det här så blir jag så galet provocerad, argt bi mot en fönsterruta: frustrationen har ingenstans att ta vägen. Senast det hände var när jag hörde en blivande ung mor som hade väldiga problem med om hon skulle köpa kill- eller tjejgrejer till sitt kommande barn. Men jävlar kan inte alla bara sluta ha föreställningar om kön och vad som är rätt för killar respektive tjejer. Sluta med tjejgrejer. Sluta med killgrejer. Bara sluta upp och börja med grejer istället. Kan vi inte bara bestämma att alla barn som föds från och med nu blir behandlade utifrån person och inte utifrån sin biologiska könstillhörighet? Inga övergångsbestämmelser, bara sluta upp nu.

This entry was posted in dåligt and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>