Den biologiska klockan, normaltiden och tekniken

Jaha vaknar 6 inget konstigt med det oavsett normaltid eller sommartid. Min biologiska väckarklocka väcker mig någon gång mellan fem och sju oavsett.

När det nu är så att klockan skall ställas om så blir det ju alltid lite förvirrat. Den biologiska klockan är mycket svår att kontrollera och ställa in så den passar. Den manuella i köket är så undergiven så den kräver bara en lätt fingervisning. Just dessa klockor är sekundära för de håller inte ständigt ordning på mig som person ändå.

Men visst är det nått visst med att få ställa tillbaka tiden? Medan en ställer om klockan, de sekunderna liksom känns det i hela kroppen hur en timme kommer tillbaka. På helg dessutom. Välbehag ha!

Så vaknar jag. Kollar mobil den säger sex. Fråga ett: är klockan alltså egentligen fem? Fråga två: eller har mobiljävulen ställt om klockan åt mig? För att ta reda på svar två ringer jag min kära stöttepelare Fröken Ur. Fröken Ur meddelar att klockan är 6.11 och det innebär således att mobiljävulen HAR ställt om klockan åt mig.

Den här sköna känslan att vakna och ge sig själv en extra söndagstimme har berövats mig. Jag vet inte om jag är ok med det.

Nu funderar jag på om tvättstugetimern är lika avancerad eller om den sköts manuellt. Finns möjligheten att erövra en extra tvätt-timme tro?

This entry was posted in Tradition and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>