Blodet droppar!

Dagens klagovisa handlar om min mun. Mitt tandkött runt 2:5an är inflammerat å det grövsta. Det kan svälla upp så pass att jag kan ta tag i det. En gång trodde jag tandköttet var en bit nektarin som jag då försökte dra bort. Det blev blodigt värre. Förutom nektarinhistorien så har det svällt upp så in i bängen så att det sen brustit. Poff så har munnen varit blodfylld och så har det blött rikligt i 10 minuter kanske och jag har fått en stilig vampyrlook. Men det är asäckligt med varmt blod. Usch. Idag har en tandläkare sprutat in bakteriedödande medel där och konstaterat att jag får upp mat under tandköttet pga dålig kontaktyta mellan 2:5an och 2:6an och det beror i sin tur på att jag har en redig lagning i 2:5an.

2:5an är i princip bara en lagning efter att jag låtit karies få sitta och götta sig där i ca 10 år. Resultatet av att strunta i att gå till tandläkaren innebar att det bara finns lite emalj kvar där och innanmätet består nu av plast. Det var ett osmart drag att inte gå till tandläkaren. Hej problem som leder till nya problem och hej smärta och hej då pengar. Men tandläkaren jag har är trevlig så det är ok att gå dit men det andra… Aj. Investera i tandtråd och årliga kontroller är dagens goda råd.

This entry was posted in åkomma and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>