Reseskildring: Jag kom hem men det var inte dit jag skulle. Lassie varning utfärdad.

Jag hade tänkt åka till Norrköping idag. Så blev det ikke! Tåget lämnar Uppsala med ett par minuters försening strax efter 8. Efter några minuters förd mot huvudstaden luktar tåget konstigt. Typ brand. Efter 10 minuter stannar tåget. Person med ängslig röst meddelar att varningslampa lyser och det kan eventuellt vara så att tåget brinner. Person med ängslig röst lovar att återkomma om besked.

Lite olika scenarion hinner en ju gå igenom under kommande väntetid. Men till slut knastrar det till och person med ängslig röst meddelar att citat ”det ser bra ut men det känns inte bra” slut på citat. Yay. Tyst och stilla ett tag till sen meddelar den ängsliga rösten att det är bromsarna som blir överhettade och mer support i frågan behövs innan beslut skall tas men det finns en idé om att köra ytterst sakta till Knivsta. Snart får vi också åka ytterst sakta till Knivsta och den ängsliga rösten är nu utbytt mot en mycket barsk röst, med största sannolikhet en ny talare, som poängterar att vi måste åka sakta till Knivsta så att inte bromsarna går sönder. Vi vill kunna stanna i Knivsta. I Knivsta får vi gå av:

20121210-224803.jpg
Här står vi på perrongen Gud glömt i 30 minuter och jag är så sjukt nöjd med mitt klädval. Termobrax och rediga snöskor och rejäl jacka. De strumpbtxbeklädda benburna såg inte ut att må riktigt bra. Tillslut kom så ett tåg vi fick hoppa på. Det blev ca smockfullt. Det tåget kom så långt som till Sollentuna. Där fick tåget stanna för ett annat tåg brann. Sjukt braigt att jag träffar på en vän med kontakter inom stockens brandförsvar så vi fick inside information! Och sjukt bra med en kompis!

Efter en evighet i Sollentuna kom tåget fram till Stockholm typ 11.44 eller nått. Fyra timmar tidigare klev jag av bussen vid järnvägsstationen i Uppsala. Nästa steg var att ta sig genom kundtjänstkön. Jag lommade dit, stod först i kön till kölappsappararaten. Jag förärades tillslut med kölapp nr 798. Bara 60 före mig.

Efter 30 minuter var det min tur. Det var bara att konstatera att det inte var någon som helst idé att åka till Norrköping så jag fick en ny biljett till Uppsala. Jag skulle åka tillbaka till Uppsala och reda ut ersättning för utebliven resa. Men hinner jag med det här tåget? undrade jag. Jag hade fått biljett till 12.11 och klockan var mer. Vi får se, om du inte gör det kommer du tillbaka hit sa kundtjänst.

Jag lommar i väg, tåget finns inte på någon tavla och inte heller på perrongen. Tillbaka till kundtjänst för ny biljett. Sen åka till Uppsala för att ställa mig i kundtjänstkö igen. I Uppsala fick jag tillbaka alla pengar som biljetterna kostat.

Jag avslutade min arbetsdag hålögt på kontoret över en stor kopp kaffe och en näve chokladpraliner. Jag räknade ut att medelhastigheten på min resa var 24 km i timmen. Försökte tänka lite till men var helt slut. Kvällen spenderades så här:

20121210-231323.jpg

20121210-231409.jpg

This entry was posted in Carnivorerna, jobb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>