Real world mjölkstockning

20130521-104341.jpg

20130521-104351.jpg

Bjuder på en ”gårdagens”: The face of Mjölkstockning. Ligger på topp fem av helt jävlig onödig åkomma jag haft. Nu har jag haft det två gånger. Tack det räcker.

Så här har det gått till när jag fått mjölkstockning:
• Gång 1
Orsak: Grillade korv ute i mycket fint och varmt väder. Det blåste lite.
Symptom: Skenande feber. Ont i varenda liten och stor led i kroppen. Orkeslöshet. Tillslut hittade jag en knöl i bröstet också.
Lösning: Duscha typ kokhett 18 ggr om dagen, massera och amma all övrig tid. Okej nej. Skoja. För det orkade jag inte pga de tre första symptomen, se ”symptom” ovan.
• Gång 2
Orsak: Åkte till kattmatsaffär parkerade gick från parkerad bil till affär och tillbaka. Åkte till annan kattmatsaffär med samma efterföljande procedur som ovan. Åkte till människomatsaffären och gjorde precis likadant som innan, dvs gick från bil in i affären handlade och ut till bilen. Eventuellt kan det ha blåst till någon gång av de tillfällen jag vistades ute.
Symptom: Smygande feber som dygn två skenade iväg till 40 grader och sen stod och hackade mellan 39,5-40 celsiusjävlagrader. Smärtan från helvetet, ja jag tror faktiskt att den smärtan kommer från helvetet, i varenda kroppsdel. Sjukt knöliga bröst med densitet som betong. ORKESLÖHÖHÖÖÖSHET!!!!!
Lösning:Orkade inte genomföra något hemvårdsaktigt pga ovanstående (jo ungen fick ju äta såklart, så mycket han bara kunde och mer). Åkte till närakuten vilket resulterade i en burk antibiotika. Har nu hunnit äta några piller samt högkonsumerat febernedsättande och antiinflammatoriska preparat. Efter två nätters dyngsvett där jag varit nära att dränka la familia verkar det nu vara på bättringsvägen. Det är som att återuppstå.

Att må så här pissigt. Sjukt dåligt för det går inte att ta hand om bebis. Jag har haft så ont så jag har inte kunnat lyfta honom tex. Jonas har fått hålla i och stötta under amning. Hallå evolutionen hur tänkte du här då? Va?!?! Inte särskilt modernt i a f. Det är 2013 nu.

Bra grej som finns: amningshjälpen. Alla kanske visste om det redan. Om inte: mycket bra grej att söka upp på ansiktsboken eller valfri sökmotor.

Bra grej att ha: pump. Förstod inte förut vad man skulle med sån till men nu fattar jag lite mer. Matglad bebis är också bra att ta till. Töm bröst på mjölk och massera bort bölder!

Annan bra sak: Bröstvärmare. Köpte efter förra vevan. Blev dock våghalsig och vågade mig ut utan dem. Men de skyddar fint mot vind och håller bröna varma. Dåligt är att en måste ha bh+bröstvärmare+såna där skydd ifall brösten springer läck vad de nu heter. Uppe på det har en ju kläder. Det blir så mycket detaljer! Det är lite för mycket för en sån som mig som lätt skulle kunna leva hela livet i t-shirt och långkalsonger pga asskönt. Ja och sen när en är där ute då kanske ungen vill äta och då ska en ta sig igenom alla detaljerna och sen ska de rättas till. Mitt hjärta har svårt att klara av detta detaljerande, men hellre det än mjölkstockning alla gånger.

Finns det några badkläder för ammisar? Eller ska jag sy en bikini av fetvadd och bröstskydden kanske?

Den här postpreggokroppen asså. Så sjukt känslig. Jag blir provocerad och kan faktiskt inte förlika mig med att vara så risig så ofta.

This entry was posted in dåligt, Primaterna, Skador and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>