Ge tillbaka min kille!

Det här med sommarjobb, sämsta påhittet!!! NU vill jag ha hem min livskamrat och så kan vi ha vardagsfest! Eller söndagsfest! Eller jag vet: namnsdagskalas! För jag har visst namnsdag idag men det var det bara Nelly punkt kom som kom ihåg och tack vare de vet jag.

Annat som firats senaste tiden:
Freddelish har blivit fyra månader. Det skulle firas med att fixa sittplats åt honom vid matbordet. Vi hade fått en fin trästol som vi pimpat orange för att liksom matcha köksgardinerna. Den gick sönder. Då fick vi åka och köpa en och det blidde en stokke tripptrapp i färgen Aqua blå. Fredde vill nämligen bara sitta nu. Sitta och plocka med saker. Det betyder *TRUMVIRVEL* att brrrrrnet är redo för att prova mat! (Källa: en mycket bra bok!) TJO!

20130721-143143.jpg Sykt nöjd onge asså! Sen fick han en halv banan att kladda och slicka på. Och den entusiasmen! Det sprätte i hela hans lilla kropp! Nästa gång det serverades stol och banan var bananen inte alls intressant utan då körde han olika pooser. Han gillade bäst att sitta bakåtlutad och se stursk ut.

Vad det gäller mat kommer han få ta det i sin takt, vi ger honom nått lämpligt så får han väl göra vad han vill med det. Har läst en del om BLW, baby lead weaning, och gillar tänket att barnet själv lär sig äta. Inga puréer. Inget matande. Bara presentera sånt som är lämpligt.

Men åter till det här med sommarjobb. Sånt man måste ha för att försörja sig två tre månader om året i ett utbildningsglapp. Är det inte vettigare att förlänga terminerna och bli klar med utbildningen snabbare?

This entry was posted in Primaterna. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ge tillbaka min kille!

 1. Ceciliaaa says:

  Alltså. Puréer är väl jättelämpligt? Eller snarare – storbitsmat är väl jätteolämpligt för någon som har en liten ovan mage som inte klarar av bitar (om bebisen nu ens får ner dom eftersom bebisar generellt är rätt dåliga på att tugga och mosa och svälja i början. Eller? Jag hänger som inte med. Upplys den oupplyste!
  Fresten så vill V nog bjuda in F till bad.

  • Johanna Nystrom says:

   En ger ju STORA bitar som inte går att svälja hela, man får ju välja lite vad man ger beroende på hur flink ungen är. Imorse tex fick han päron då sitter han och skaver och gnager så får han i sig lite päronskav som jag skulle säga är jämförbart med puré i konsistens typ. Vi hade ju lika gärna gett honom ett kryddmått päronpuré men det hade ju varit över på en sekund och vad hade han lärt sig på det? Nu får han ju själv ta kontrollen över hur mycket han får i sig och upptäcka mer på vägen. Eftersom att han är så fumlig får han ju inte i sig så mkt och då hinner mage/tarm vänja sig i takt med att han blir bättre på att äta. Jag vill ju inte jinxa men jag tycker det verkar vara ett schysst sätt. Googla BLW för mer upplysning :D

  • Johanna Nystrom says:

   Och ja! Fredde lövs the bad nuadayz!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>